2024. jún 20.

Egy (fiktív) karrierváltás története - Anna

írta: Obreczán Brigitta
Egy (fiktív) karrierváltás története - Anna

Hello, ő itt Anna.

insta_poszt_2_9.png

35 éves marketing szakember. Több, mint 10 éve dolgozik multinál. Anna sikeres a munkájában, de valami mindig hiányzik. Egyre fáradtabban és demotiváltabban megy haza minden nap, sőt, elkezdte megkérdőjelezni, hogy valóban ezt akarja-e csinálni egész életében. Habár korábban imádta, amit csinált, mostanra elvesztette a munkája iránti lelkesedést. Szeretne valami újat kipróbálni, de fogalma sincs mit, vagy merre induljon el. A biztos pozícióját fél elhagyni egy bizonytalan jövőért. Úgy általában fél a változástól.  

Eddig ismerős?

Aztán Anna hoz egy remek döntést: belevág egy 12 hetes coaching programba. Annyit tud, hogy szeretné kideríteni merre viszi tovább az útja.

Az első találkozón feltérképezzük a jelenlegi helyzetét és céljait. Anna legnagyobb vágya az, hogy találjon egy olyan munkát, amiért tényleg lelkesedhet.

Önismeret és értékelés: 

Az első néhány ülésen különböző önismereti teszteket és gyakorlatokat csinálunk. Felderítjük Anna erősségeit, gyengeségeit, értékeit és szenvedélyeit. A folyamat közben Anna rájön, hogy mindig is imádta a kreatív írást és emberek segítését.

Karriercélok kitűzése:

A következő lépésben konkrét karriercélokat tűzünk ki. Anna egy olyan munkát szeretne, amely kreativitást igényel és közvetlenül tud kapcsolódni az emberekhez. Kidolgozzuk a karrierváltás tervét lépésről lépésre. 

Akcióterv és megvalósítás:

Anna írói workshopokon vesz részt és önkéntes munkát vállalt a helyi közösségben. Blogot indít, ahol megosztja tapasztalatait és gondolatait. A coaching üléseken rendszeresen átbeszéljük a haladását és finomítjuk a terveit.

Eredmények:

A 12 hét végére Anna hatalmas változást ér el. Nem csak, hogy megtalálja új karrierje irányát, de sikeresen elhelyezkedik egy nonprofit szervezetnél, kommunikációs tanácsadóként. A munka során lehetősége van kreatív írással foglalkozni és közvetlen kapcsolatba kerülni azokkal az emberekkel, akiket segít.

Te mit változtatnál meg egy 12 hetes coaching programmal?

Szólj hozzá

változás fejlődés önismeret tudatosság coaching ikigai karier